Fundația Orange anunță deschiderea concursului de selecție a zece școli gimnaziale de la sat care să facă parte, în anul școlar 2018 – 2019, din programul de educație digitală – Digitaliada.

3.400 de elevi din 30 de școli din mediul rural învață deja matematică și informatică la cel mai înalt nivel, prin metode digitale interactive, cu ajutorul programului Digitaliada.

Înscrierea în concurs se poate face în perioada 26 martie – 27 aprilie, iar condițiile de înscriere a școlilor, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro.

Copiii din cele zece școli, care vor fi selectate, vor învăța într-un laborator digital. De asemenea, profesorii lor vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor: matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Laboratoarele sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Laboratoarele pot fi folosite de către orice profesor al școlii, nu doar de către profesorii de matematică și TIC cărora li se adresează programul Digitaliada.

„Investim în formarea profesorilor, investim în dotarea școlilor cu laboratoare digitale și pregătim materiale digitale educaționale adecvate curriculei școlare, astfel încât elevii să-și îmbunătățească performanțele și săpoatăconcura la admiterea în liceu cu copii din zona urbană. În evaluarea făcută la încheierea anului școlar, am observat că media a 25% dintre elevii din program a crescut cu 1 punctși că ei sunt mult mai atrași de orele de matematică. Pe de altăparte, profesorii sunt foarte mândri că fac pionerat în România, iar ei au devenit modele în județele lor”, a declarat preşedintele Fundației Orange, Dana Deac.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor.

La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Proiectul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.