Ziarul „Observator de Călăraşi” aniversează 14 ani de la prima ediţie tipărită. Dacă astăzi ne mândrim cu cele 3.788 de ediţii, o putem face doar datorită fondatorului cotidianului Observator de Călăraşi”, Marian Petre Miluţ, care a avut încredere în noi şi ne-a susţinut pe tot parcursul celor 14 ani. Presa trece, de câţiva ani, printr-o perioadă dificilă. Cu toate acestea, am reuşit să rezistăm cu demnitate pe piaţa călărăşeană. În mai 2004, mai mulţi oameni tineri şi dornici să aducă o schimbare majoră în media călărăşeană au muncit zile întregi pentru a lansa pe piaţă primul cotidian al judeţului nostru. Sub îndrumarea jurnalistului şi scriitorului Mihai Tatulici, în data de 4 mai 2004, vedea lumina tiparului prima ediţie a ziarului „Observator de Călăraşi”.

 

Proiectul primului cotidian al judeţului Călăraşi a fost realizat de jurnalistul Mihai Tatulici şi oferit companiei Romerica Internaţional SA, ce aparţine omului de afaceri Marian Petre Miluţ. La început de drum nu am avut parte de un feedback  pozitiv. Au existat multe voci care ne numeau „ziar de campanie”, crezând că nu vom fi altceva decât unul dintre zecile de publicaţii care apar pe piaţă doar în perioadele electorale, apoi timp de patru ani nu mai vin pe piaţă cu nicio ediţie printată. Timpul a dovedit contrariul. De-a lungul celor 14 ani cotidianul „Observator de Călăraşi” a reuşit să-şi îndeplinească cu brio rolul pentru care a fost creat, acela de a deveni un mijloc de informare pentru toţi cetăţenii din judeţul nostru.

Zi de zi, redactorii noştri au fost alături de dumneavoastră şi au încercat să vă informeze cu profesionalism şi corectitudine despre tot ceea ce se întâmplă în judeţul nostru.

Observator de Călăraşi” este un cotidian de atitudine, editat într-un format compact, de 12 pagini, având apariţie zilnică de luni până vineri, distribuit pe întreg teritoriul judeţului Călăraşi. Printre secţiunile care se regăsesc în publicaţia noastră se află articole de investigatii, pagini de cultură, de opinii etc. De asemenea, nu lipsesc pagini consistente de interviuri, reportaje, economie, politică, sport şi sănătate.

 Trust de presă alături de Radio Voces Campi

În data de 1 octombrie 2004, Radio Voces Campi a intrat, alături de ziar, în proprietatea firmei Romerica Internaţional SRL Bucureşti. De atunci, jurnaliştii celor două instituţii media au fost alături la aproape toate evenimentele desfăşurate în judeţul nostru. Radio Voces Campi emite pe frecvenţele 101,1 fm în Călăraşi, cât şi pe internet la adresa www.radiovocescampi.ro, fiind lider local de audienţă, conform unui sondaj recent.

 De 14 ani, suntem aici! Vă mulţumim!

Aducem mulţumiri cititorilor noştri care ne răsfoiesc zilnic pe print sau în mediul on-line, pe www.observatorcl.info. Ne înclinăm! La cele 3.788 de ediţii ale publicaţiei noastre, credem că am câştigat un loc binemeritat în inima fiecărui călărăşean. Nu am fi ceea ce suntem azi, un cotidian demn de luat în seamă şi pus în slujba informaţiei atent culese şi prompte, dacă nu v-am avea pe dumneavoastră, cititorii noştri.

În toţi aceşti ani, am primit aprecieri, dar, deopotrivă, şi critici. Am ascultat părerile cititorilor, am analizat, ne-am analizat şi am reuşit să evoluăm. În drumul nostru am întâlnit oameni de bună credinţă, dar şi persoane care au vrut să ne dezinformeze.

Acum, la împlinirea celor 14 ani, putem spune că am reuşit să scriem o pagină de istorie în viaţa călărăşeană. Ca în fiecare an, gândul nostru se îndreaptă către toţi colegii care au muncit alături de noi, de-a lungul timpului, şi au contribuit personal în dezvoltarea cotidianului „Observator de Călăraşi”.

Povestea nu se termină aici. Povestea continuă. Zi de zi muncim pentru a deveni mai buni, mai atenţi, mai vigilenţi şi mai aproape de dumneavoastră, cititorii noştri.

În ediţia de astăzi vă prezentăm câteva fotografii de la evenimentul de lansare a cotidianului „Observator de Călăraşi”.