Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Observator de Calarasi, singurul cotidian local – zilnic alaturi de tine!

Adresă

Strada. Bucureşti, Numarul. 396
Călăraşi

Contact details

Email: observatorcl@gmail.com / observatorcl@yahoo.com
Telefon: 0242/314.711
Fax: 0242/314.711

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

460 de microîntreprinderi din Sud Muntenia au depus proiecte în cadrul POR, de peste 320 de milioane de lei

460 de microîntreprinderi din Sud Muntenia au depus proiecte în cadrul POR, de peste 320 de milioane de lei
mai 19, 2017 Luminita Iordache
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

În perioada 27 iulie 2016 – 4 mai 2017, 460 de microîntreprinderi din regiunea Sud Muntenia au depus proiecte prin aplicația MySMIS pentru a solicita finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, Operațiunea A – Microîntreprinderi.

Acest apel de proiecte a fost destinat societăților sau societăților cooperative, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, care au un număr mediu de salariaţi mai mic decât 10 şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro. Bugetul alocat regiunii Sud Muntenia este de 167,071 de milioane de lei, din care prin cele 460 de proiecte au fost solicitate fonduri în valoare de peste 324 de milioane de lei. Până la această dată au fost respinse în etapele de evaluare 52 de proiecte. Astfel, 408 aplicații de la nivelul regiunii noastre se află acum în diferite etape de evaluare, gradul de acoperire a alocării regionale atingând 173,67%.  Reamintim că prin apelul de proiecte 2.1 A al POR se pot obţine fonduri europene nerambursabile între 25.000 şi 200.000 de euro, cu menţiunea că beneficiarii trebuie să asigure o contribuţie financiară de minim 10% din cheltuielile eligibile ale contractului.

Regula de minimis a fost introdusă pentru exceptarea de la notificare a ajutoarelor de o valoare mică. Astfel, ajutoarele cu o valoare de până la 200.000 de euro, acordate unei întreprinderi pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, sunt considerate compatibile cu regulile de concurență pe piața comună.

Prin acest apel de proiecte vor fi selectate și finanțate investiții în baza Schemei de ajutor de minimis aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 760/25.05.2016, privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Cu ajutorul financiar POR, solicitanții doresc să realizeze proiecte de investiții ce vizează construirea, modernizarea sau extinderea de spații de producție sau prestare de servicii, dotarea cu active corporale sau necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online. Până în prezent, la nivelul regiunii noastre, în cadrul apelurilor lansate în cadrul Programului Operațional Regional s-au depus în total 576 de proiecte, prin care aplicanții au solicitat fonduri nerambursabile europene în valoare totală de peste 1.509 milioane de lei.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*