Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Observator de Calarasi, singurul cotidian local – zilnic alaturi de tine!

Adresă

Strada. Bucureşti, Numarul. 396
Călăraşi

Contact details

Email: observatorcl@gmail.com / observatorcl@yahoo.com
Telefon: 0242/314.711
Fax: 0242/314.711

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

Ansamblul “Doruleţul” din Vlad Ţepeş a obţinut trei premii la un festival din Grecia

Ansamblul “Doruleţul” din Vlad Ţepeş a obţinut trei premii la un festival din Grecia
iunie 8, 2017 Berheci Emilian
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Oana CĂLIN

observatorcl@gmail.com

 

 

Membrii Ansamblului de Dansuri Populare “Doruleţul al comunei Vlad Ţepeş au reuşit să câştige admiraţia publicului la Festivalul Internaţional de Folclor „Neos Marmaras Cup”, ediţia 2017, ce s-a desfăşurat la sfârşitul lunii mai a acestui an, în Grecia. De menţionat că din ansamblu face parte o generaţie nouă de copii. Cu toate acestea, membrii ansamblului au fost apreciaţi şi aplaudaţi la scenă deschisă, obţinând trei premii.

 

Copiii din cadrul ansamblului “Doruleţul” au primit aplauze, felicitări, dar şi trei premii pentru talentul lor în arta dansului popular la Festivalul International de Folclor “Neos Marmaras Cup”, ediţia 2017. Festivalul s-a desfăşurat în Grecia, în data de 29 mai 2017.

Deşi sunt la început de drum, membrii ansamblului au urcat cu mândrie pe scena festivalului, promovând cu drag dansurile şi porturile traţionale româneşti. Rezultatele din cadrul festivalului au fost obţinute şi în urma eforturilor depuse de maestrul coregraf Aurel Mailat, care îi coordonează pe copii.

Sunt extrem de încântat că şi de data aceasta la Festivalul ‘Neos Marmaras Cup’ am reuşit să ne promovăm tradiţiile noastre româneşti şi să câştigăm admiraţia publicului. Având în vedere că din ansamblu face parte o generaţie tânără, aceasta s-a descurcat exemplar pe scena festivalului şi fără prea multe emoţii. Copiii şi-au arătat talentul în arta dansului popular. Totodată, mă declar fericit pentru că aceşti tineri şi-au arătat dorinţa de a păstra tradiţiile populare româneşti şi de a le prezenta în cadrul mai multor festivaluri, atât din ţară, cât şi de peste hotare, ne-a declarat maestrul coregraf, Aurel Mailat.

De altfel, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vlad Ţepeş, Simina Bucur, este mândră de aceşti copii, care au reuşit să ducă numele comunei peste graniţe. “Ansamblul de dansuri populare ‘Doruleţul’ a reuşit performanţa de a câştiga trei premii, fiind singurul ansamblu care a luat cele mai multe. Deşi membrii sunt începători, au prezentat cu mândrie folclorul românesc şi portul popular românesc. Ne mândrum cu aceşti copii, care, cu muncă multă, cu ambiţie şi îndrumare, merită să fie recunoscuţi şi apreciaţi şi în ţara noastră”, a preciat Simina Bucur, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vlad Ţepeş.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*