Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Observator de Calarasi, singurul cotidian local – zilnic alaturi de tine!

Adresă

Strada. Bucureşti, Numarul. 396
Călăraşi

Contact details

Email: observatorcl@gmail.com / observatorcl@yahoo.com
Telefon: 0242/314.711
Fax: 0242/314.711

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

Noaptea Muzeelor, la Călăraşi/ Momentele deosebite pe care nu trebuie să le ratezi

Noaptea Muzeelor, la Călăraşi/ Momentele deosebite pe care nu trebuie să le ratezi
mai 19, 2017 Georgiana Serban
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Noaptea Muzeelor reprezintă un eveniment care se desfăşoară anual, în toată ţara, ce oferă celor interesaţi de cultură posibilitatea de a vizita gratuit muzeele.
În municipiul Călăraşi, dar şi în Olteniţa, oferta muzeelor este plină de evenimente concepute special pentru Noaptea Muzeelor, care vor încânta ochiul oricărui vizitator.

Multe surprize la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos le-a pregătit călărăşenilor o serie de surprize cu ocazia Nopţii Muzeelor, care va avea loc în data de 20 mai 2017. Astfel, cei care vor vizita expoziţiile în această noapte vor avea parte de o introducere în lumea tradiţiilor vechi româneşti. Iubitorilor de expoziţii şi de colecţii, Muzeul Dunării de Jos le va deschide larg porţile după cum urmează: Sediu – Strada Progresului: „Colecţii şi colecţionari”-Ediţia a II-a; Diorama Centrul vechi Călăraşi-Titus Cristescu; Colecţia Nicolae şi Zamfira Tuzlaru-artă miniaturală; Colecţia Doina Bobârcea- etnografie; Mirajul faunei bălţilor călărăşene-colecţia Viorel Cristea; Secţia de Arheologie- Strada 1 Decembrie 1918: „Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos”; Noutăţi în expoziţia permanentă. Publicul participant va beneficia de un program special organizat astfel: ora 20:00-Şezătoare la muzeu-Toarce, Leano, toarce! Conservarea şi promovarea patrimoniului material şi imaterial al localităților din mediul rural situate în perimetrul frumoasei Văi a Mostiștei, constituie prin definiție o obligație morală a tuturor factorilor interesați sa potențeze portul, tradițiile și frumoasele obiceiuri ale locurilor; ora 21:00-Alege Noaptea Muzeelor- spectacol susţinut de elevi ai Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași; ora 22:00-Muzeul Dunării de Jos-Istorie în imagini. Partenerii sunt: Consiliul Judeţean Călăraşi, Centrul de Cultură și Creație, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liceul Teoretic Mihai Eminescu şi Şcoala Gimnazială din comuna Nicolae Bălcescu.

„Ce vreau eu de la Călărași/Ce ofer eu Călărașiului”, la Muzeul Municipal

Muzeul Municipal Călărași organizează sâmbătă, 20 mai, cea de-a treia ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, un eveniment anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Astfel, Muzeul Municipal va avea deschise porțile pentru vizitatori între orele 18:00 și 24:00. Această ediție le propune călărășenilor și un dialog cu specialiști prieteni ai muzeului. „Ce vreau eu de la Călărași/Ce ofer eu Călărașiului” se dorește a fi motivul acestui dialog, între orele 20:00 și 22:00. Prietenii muzeului, Răzvan Clondir (designer), Viorel Obretin (c.arhitect), Alexandru Ținu (arhitect) vor prezenta diferite cazuri din activitatea lor. Vor fi trecute în revistă evoluția urbanistică a localității, regulamente de urbanism de-a lungul timpului, cazuri de clădiri restaurate și redate comunității (Casa Ana și Marinache Popescu, Primăria veche), clădiri demolate (Casa de cultură, Cinematograful Flacăra), clădiri ruinate (Poșta veche), mobilier stradal, peisaj urban, culori folosite și multe altele.

Expoziţii de fotografie, la Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa

De asemenea, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa vă aşteaptă, în data de 20 mai, cu o expoziţie de fotografie organizată în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, la Turnul de Apă din Olteniţa, precum şi cu expoziţiile permanente aflate la sediul instituţiei culturale. Programul de vizită este între orele 19:00-24:00.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*