Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Observator de Calarasi, singurul cotidian local – zilnic alaturi de tine!

Adresă

Strada. Bucureşti, Numarul. 396
Călăraşi

Contact details

Email: observatorcl@gmail.com / observatorcl@yahoo.com
Telefon: 0242/314.711
Fax: 0242/314.711

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

Peste 700 de locuri rămase libere pentru etapa a II-a de înscriere în clasa pregătitoare

Peste 700 de locuri rămase libere pentru etapa a II-a de înscriere în clasa pregătitoare
martie 27, 2017 Georgiana Serban
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare se desfăşoară în perioada 24 – 30 martie 2017, în judeţul Călăraşi.
Conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, în prima etapă (27 februarie – 16 martie) s-au înscris 2.178 de copii. Totodată, în etapa întâi au rămas nesoluţionate două cereri, urmând a fi rezolvate în a doua etapă. Pentru a doua etapă au rămas 720 de locuri libere. În această etapă părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile după prima etapă. Instituţiile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi cea a locurilor libere, după fiecare etapă de înscriere. Până pe 30 martie se pot depune cererile – tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
Între 31 martie şi 5 aprilie, va avea loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor – tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Tot în aceeaşi perioadă se vor completa, în aplicația informatică, datele din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă.
Listele finale vor afişate în şcoli şi pe site-ul ISJ Călăraşi în data de 6 aprilie 2017.
În intervalul 7 – 13 aprilie 2017, vor avea loc Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ; soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.
În cazul în care o şcoală nu are capacitatea să îi admită în clasa pregătitoare pe toţi copiii care i-au fost arondaţi prin procedura de anul trecut, atunci inspectoratul şcolar judeţean poate să decidă reconfigurarea circumscripţiilor şcolare.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*