Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Observator de Calarasi, singurul cotidian local – zilnic alaturi de tine!

Adresă

Strada. Bucureşti, Numarul. 396
Călăraşi

Contact details

Email: observatorcl@gmail.com / observatorcl@yahoo.com
Telefon: 0242/314.711
Fax: 0242/314.711

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

Un dosar respins și altul nevalidat, la examenul de definitivare în învăţământ din 2017

Un dosar respins și altul nevalidat, la examenul de definitivare în învăţământ din 2017
octombrie 25, 2016 Georgiana Serban
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a publicat lista candidaţilor înscrişi la examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017. 125 de cadre didactice din judeţ au solicitat înscrierea la acest examen. Dosarele a 123 dintre dascăli au fost avizate, unul a fost neavizat, iar altul respins, din cauză că aceşti profesori nu deţin vechimea corespunzătoare în învăţământ.
În perioada 7 noiembrie 2016 – 17 martie 2017 vor fi efectuate inspecţiile de specialitate, la clasă, în vederea susţinerii examenului de definitivat, sesiunea 2017. În situaţia în care profesorul nu este încadrat pe una din specializările înscrise pe diplomă sau la specializarea pe care o poate preda conform Centralizatorului, atunci inspecţiile se vor efectua la două activităţi didactice în specializarea pe care este încadrat şi la două activităţi didactice în specializarea înscrisă pe diplomă. Candidaţii sunt rugaţi să ia legătura cu inspectorul de specialitate în vederea realizării în termen a inspecţiilor. Cele două inspecţii se vor desfăşura la un interval de cel puţin şase săptămâni (prima în perioada 7 noiembrie 2016 – 23 decembrie 2016, a doua în intervalul 9 ianuarie – 17 martie 2017). Ambele inspecţii vor fi efectuate de aceeaşi persoană (inspector/metodist). Procesele verbale vor fi întocmite în registrul de procese verbale ale unităţii în care activează cadrul didactic inspectat şi se va înainta, dactilografiat la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în termen de trei zile de la data realizării inspecţiei.
Susţinerea probei scrise a examenului va avea loc în data de 23 aprilie 2017, la centrul de examen din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Călăraşi.
Structura examenului presupune două etape: o primă etapă eliminatorie, care constă în susţinerea a două inspecţii de specialitate şi în evaluarea portofoliului profesional, precum şi etapa finală, care constă într-o probă scrisă. Examenul se organizează distinct pentru fiecare disciplină sau specialitate în parte, iar subiectele aferente sunt elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Pentru obţinerea definitivării în învăţământ, metodologia impune condiţia efectuării unui stagiu de practică obligatoriu de către dascăl. Stagiul are durata de un an şi presupune predarea efectivă la clasă, în sistemul preuniversitar de învăţământ, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.
Media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu trebuie să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele anterior precizate.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments

comments

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*