În urma unui reportaj realizat de CalarasiPress.ro, în care erau arătate condițiile în care trăiesc o parte dintre locuitorii cartierului Oborul Nou, Primăria Călărași a venit cu următoarele precizări pentru a lămuri unele aspecte:

„Cantina de Ajutor Social a asigurat alimente pe o perioadă de șapte zile, în regim de urgență, pentru opt familii (potrivit cererilor și prevederilor legale). În acest moment 113 persoane beneficiază de hrană din partea Cantinei de Ajutor Social, din care 80 locuiesc în cartierul Oborul Nou. Pe perioada stării de urgență, am primit pachete de donații pentru familii aflate în nevoie, după cum urmează: Inspectoratul Școlar Județean Călărași – pachete cu alimente pentru opt familii, Rustic Katering SRL – masă caldă asigurată pentru zece zile persoanelor izolate și monitorizate de Direcția de Asistență Socială și Crucea Roșie Călărași pachete cu alimente pentru 32 de familii (aproximativ 80 de persoane). Menționăm faptul că una dintre persoanele protagoniste din reportajul în cauză a primit donație din parte Crucii Roșii în data de 24 martie 2020, dar și alimente în regim de urgență pentru șapte zile”.

Primăria Municipiului Călărași subliniază faptul că persoanele care solicită ajutor social și se încadrează în criteriile definite de lege sunt sprijinite prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Conform instituției, în prezent se află în analiză mai multe cazuri, iar cei care au dosarele complete și corecte vor primi alimente în regim de urgență.

 

Fotografie preluată de la CalarasiPress.ro