Un conflict spontan a izbucnit în data de 14 martie în comuna Dragoș Vodă din județul Călărași între 12 bărbați care au început să-și aplice reciproc lovituri cu pumnii, cu obiecte contondente din lemn și cu pietre. Alerta a fost dată de către o femeie în vârstă de 33 de ani din localitate, care a apelat numărul de urgență 112.

La fața locului s-au deplasat inițial patru echipaje de poliție care au constatat că cele sesizate se confirmă, 12 bărbați se manifestau agresiv, tulburând ordinea și liniștea publică, iar pentru aplanarea și dispersarea persoanelor în cauză au fost executate 4 focuri cu pistolul în plan vertical.

Ulterior, la fața locului s-a deplasat o echipă complexă formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară, Serviciului de Investigații Criminale, Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au identificat persoanele implicate și au procedat la efectuarea de cercetări cu privire la faptele săvârșite.

Inițial a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de 9 dintre persoanele implicate, care aveau vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Ulterior, în data de 15 martie, polițiștii i-au identificat și pe ceilalți 3 bărbați, pe care i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.

Față de 10 persoane s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.