Iubitorii muzicii folk sunt aşteptaţi la Călăraşi, la Festivalul Concurs – Naţional „Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, care va începe vineri, 8 noiembrie, şi se va încheia duminică seara, pe 10 noiembrie. Printre artiştii consacraţi, invitaţi să susţină recitaluri, se regăsesc Nicu Alifantis, Mircea Rusu Band, Krypton Unplugged și Fără Zahăr.

Secretarul artistic al Centrului Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, Ștefan Nițu, ne-a vorbit despre acest concurs:

„Datele de 8, 9 și 10 noiembrie sunt rezervate Festivalului – Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ‘Chitara Dunării’, un festival deja intrat în tradiție, nu numai la nivel local, cât și la nivel național. Ajuns la cea de a 11-a ediție, avem în concurs, după etapa de preselecție, 13 participanți, iar ca invitați îl avem pe Mircea Rusu Band, avem trupa Fără Zahăr, îi avem pe Nicu Alifantis, Krypton și folkiști locali Valentin Barbu și Cosmin Andrian, cunoscut la nivel național, dar şi la nivel local ca solist de muzică pop, de muzică ușoară. De această dată, Cosmin Andrian vine în calitate de folkist. El compune și piese muzicale. El a câștigat acum doi ani trofeul de la ‘Toamna Baladelor’, un festival concurs destul de puternic în București. Clasic festivalurilor, ca organizare, vineri și sâmbătă avem secțiunea de concurs și după concurs invitații vor susține recitaluri. Așadar, vineri Valentin Barbu și Krypton, sâmbătă Cosmin Andrian și Mircea Rusu Band, duminică Gala Laureaților și recitaluri Fără Zahăr și Nicu Alifantis. Pot să vă spun că aici puteți să vă achiziționați abonamente, prețul unui abonament este doar 30 de lei, în așa fel încât aveți acces la toate zilele. Este bine să ne fiți alături și să ne bucurăm sufletele cu muzică de calitate”.

Consiliul Judeţean Călăraşi, prin CJCC Călărași continuă tradiţia organizării Festivalului Concurs – Naţional de Muzică Folk „Chitara Dunării”, încercând să revigoreze acest gen muzical, să-l susţină şi să-l promoveze pe baza unui sistem competitiv de selecţie a interpreţilor şi compozitorilor de profil. Laureaţii şi concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de gală, alături de nume mari ale scenei româneşti. De asemenea, festivalul îşi propune promovarea muzicii folk în rândul tinerilor, descoperirea de noi talente şi oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber.

Programul este următorul: vineri, 8 noiembrie, vor avea loc deschiderea festivalului cu anunţarea concurenţilor care vor participa la concursul „Chitara Dunării”, secţiunea de concurs şi recitalurile susţinute de Barbu Valentin și Krypton Unplugged; sâmbătă, 9 noiembrie, se vor desfăşura secţiunea de concurs şi recitalurile susţinute de Cosmin Andrian și Mircea Rusu Band; duminică, 10 noiembrie, vor avea loc premierea concurenţilor şi Recitalurile susţinute de Fără Zahăr și Nicu Alifantis.

Spectacolul va avea loc în sala „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, începând cu ora 18:00. Prețul unui bilet în sală este de 15 lei și 10 lei la balcon. Prețul unui abonament pentru cele trei zile este de 30 de lei. Biletele se găsesc la casa de bilete a CJCC Călărași.