Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcției de Asistență Socială Călărași asigură, la data curentă, o masă caldă pentru 135 de persoane (122 dintre aceștia fiind minori), cinci pensionari cu venituri (care plătesc), cinci persoane cu grad de handicap și o persoană cu boli cronice, acestora din urmă fiindu-le dusă mâncarea la domiciliu, restul ridicându-și personal alimentele. Mâncarea caldă se distribuie beneficiarilor de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică se oferă alimente reci.

O masă completă costă, conform normelor în vigoare, 12 lei, beneficiarii servind felul principal (ciorbă sau supă), felul doi, pâine, desert, iar în zilele unde meniul nu acoperă suma de 12 lei, cetățenii primesc suplimentar hrană rece (conserve, mezeluri, brânzeturi).

Meniul este stabilit de bucătăreasă, avizat de medicul instituției și șeful de serviciu și aprobat de directorul Direcției de Asistență Socială.

La capitolul dotări, Cantina de Ajutor Social dispune de zece mașini de gătit profesionale și o hotă de capacitate mare, frigidere pentru depozitarea alimentelor, vase de gătit și vesela aferentă, serviciul zilnic fiind asigurat de cinci bucătărese, un gestionar, un șofer, doi inspectori pentru efectuarea anchetelor și un șef de serviciu.