Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, au avut loc duminică, 10 ianuarie, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 145 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 5.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 584 de mijloace de transport, 190 fiind mijloace de transport în comun și 958 de persoane, dintre care 265 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 693 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.