În perioada 17 – 21 august 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerţ cu amănuntul, baruri şi restaurante, lucrări de instalaţii electrice, fabricarea lactatelor, agricultură, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, alte domenii de activitate.

Astfel, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă al ITM Călăraşi au verificat 22 de angajatori, unul a fost sancţionat şi s-au aplicat amenzi în valoare de 3.000 de lei. Au fost dispuse 27 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii de muncă ai Compartimentului SSM au efectuat 16 controale, 14 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 26 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat 26 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De altfel, sâmbătă 22 august 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acţiunile de control împreună cu instituţiile statului vor continua pe teritoriul judeţului Călăraşi pe toată perioada stării de alertă.