1.500 de liceeni din 20 de localităti învaţă cum să ia decizii pentru viitorul lor financiar, în cadrul proiectului „Credite inteligente”, derulat de Junior Achievement şi Kruk România. Ajuns la a treia ediţie, proiectul aduce o abordare integrată în care elevii au acces la resurse educaţionale digitale interactive. La proiect participă şi 18 elevi din Călăraşi.

 

Junior Achievement și Kruk România derulează a treia ediție a proiectului de educație financiară „Credite inteligente”.

Astfel, 1.500 de liceeni învață, prin studii de caz și cu ajutorul voluntarilor Kruk România, cum să evalueze corect situațiile care implică împrumuturi financiare și cum să ia decizii financiare în viitor. Aceştia parcurg exerciții și studii de caz care îi ajută să înțeleagă importanța unui comportament financiar responsabil.

Cum și când utilizăm serviciile financiare? Cât de oportună este alegerea unor servicii financiare? – sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii învață să răspundă pentru a putea lua decizii financiare corecte. Ghidați de profesori și voluntarii Kruk, liceenii dobândesc cunoștințe specifice și abilități pentru gestionarea eficientă a bugetului personal, în special a cheltuielilor și datoriilor.

Ediția din acest an a proiectului aduce o abordare integrată în care elevii au acces la resurse educaționale digitale interactive – conținuturi video și exerciții cu feedback imediat. Acestea vor fi completate, până la finalul anului, prin activități la clasă și acțiuni de tip job shadow, care familiarizează elevii cu actualele locuri de muncă din domeniul financiar.

Prin intermediul acestui proiect, peste 3.000 de liceeni au beneficiat până acum de educație financiară learning by doing în cadrul școlii, iar 90% dintre ei ar recomanda oricând un astfel de program colegilor sau prietenilor.