Clubul Sportiv Yzo Gym şi Călăraşi Cycling Team au organizat anul acesta a V-a ediţie a competiţiei „Prima bicicletă”, singurul eveniment sportiv de acest tip din Călăraşi dedicat copiilor cu vârste de până la 14 ani. Astfel, anul acesta, la concurs au fost prezenţi la start 180 de copii.  

 

Evenimentul „Prima bicicletă” a adus împreună în municipiul nostru copii de toate vârstele, călărăşeni, organizaţii, companii şi autorităţi locale. Scopul organizatorilor este de a susţine sportul şi mişcarea în aer liber în rândul copiilor, combinând bucuria de a pedala cu bucuria de a dărui. Acest eveniment a fost organizat în data de 2 iunie 2019 şi s-a desfăşurat în Parcul Dumbrava şi în Grădina Zoologică din Călăraşi. La competiţie au fost înscrişi 230 de copii, fiind prezenţi la start 180 de copii. Câștigătorii din acest an au fost Luca Bodareu, Mihai Brînză şi Victor Brînză. A V-a ediţie a fost anul acesta una aniversară, astfel că a fost organizată o tombolă în cadrul căreia s-au câştigat trei biciclete. Acestea au fost câştigate de: Tudor Rareș-Gabriel, Magearu Sebastian și Soare Octavian. De menţionat că Luca Bodareu este câştigătorul celor două ediţii ale competiţiei „Prima evadare” . Echipamentele obligatorii au fost: bicicleta în stare bună de funcţionare, cască de protecţie (cască ciclist), număr de concurs (furnizat de organizatori), iar lipsa acestor putea duce la descalificare.

„Anul acesta am încercat să aducem ceva nou care să vină în ajutorul nostru, al organizatorilor cât şi în rândul micilor ciclişti, şi anume servicii de cronometrare profesionale cu chip electronic pe fiecare număr de concurs. Fiind prima dată când folosim acest sistem, s-au creat anumite greşeli pe care ni le asumăm în parte cu firma de cronometrare. Vă rog să aveţi în vedere faptul că acest proiect este dezvoltat de un ONG, cu sprijinul voluntarilor, iar interesul nostru este să bucurăm copiii, în niciun caz să dezavantajăm sau să nu fim corecţi cu unii participanţi. Sperăm totuşi că majoritatea a fost mulţumită. De asemenea, mulţumim tuturor sponsorilor care ne-au ajutat. Mulţumim extrem de mult voluntarilor care au făcut totul pentru a îndruma copiii pe traseu, precum şi echipei medicale de la Diaverum Călăraşi, dar şi Ambulanţei Călăraşi. Am avut parte de un timp extraordiar de frumos. Vă mulţumim!”, au menţionat organizatorii acestui concurs pe un site de socializare.