Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc în data de 29 ianuarie 2021, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La acţiunile efectuate, au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma activităților desfășurate, vineri, 29 ianuarie, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 138 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 14.500 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat, în vederea respectării măsurii de siguranță, 471 de mijloace de transport, 151 fiind mijloace de transport în comun, și 1.143 de persoane, dintre care 169 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 974 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.
Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.