În ultimele 24 de ore, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași împreună cu polițiștii locali au desfășurat acțiuni de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la activitățile de verificare participând peste 130 de forțe de ordine.
De asemenea, polițiștii călărășeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și de persoane.
Astfel, au fost verificate aproximativ 190 de societăți comerciale, 139 de locații de interes, doi operatori/transportatori de persoane, 418 mijloace de transport, dintre care 247 de mijloace de transport public în comun.
Au fost legitimate 1.702 persoane, dintre care 166 de persoane au fost identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală, iar 58 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.
Totodată, au fost aplicate 224 de sancțiuni în valoare de 32.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.
Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic, și în perioada următoare, pe raza întregului județ.
„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!”, au transmis oamenii legii.