Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat joi, 15 octombrie, programul „Dăm Click pe România 2020”, parte din platforma de donații de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unitățile de învățământ din România. Noua ediție a programului este realizată în parteneriat cu Kaufland România și OMV Petrom.

Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale care au nevoie de calculatoare își pot înscrie de joi în concurs proiectele educaționale, de formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare de pe educlick.ro, platforma națională de donații de calculatoare, până pe 1 noiembrie. În procesul de jurizare vor fi considerate proiectele dedicate copiilor și tinerilor care propun soluții remediale, derulate în beneficiul comunităților defavorizate, iar laureații acestei ediții vor fi anunțați pe 5 noiembrie.

Aflat la a cincea ediție, programul „Dăm Click pe România” reprezintă un răspuns la impactul crizei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra învățământului românesc, care a reliefat și a adâncit una din problemele majore, existentă și anterior, și anume cea a lipsei accesului la educația digitală, una din cauzele principale fiind lipsa echipamentului IT din școală și mai nou, odată cu criza, din locuințele elevilor.

Cererea crescută de calculatoare în contextul actual a condus la creșterea cu 550 de calculatoare fată de ediția a doua a anului precedent. Continuitatea programului este susținută pentru al treilea an consecutiv de Kaufland România:

„Dăm Click pe România” a câștigat susținători de-a lungul timpului, companii responsabile, interesate de protejarea mediului prin revalorificarea computerlor pentru a sprijini proiecte de educație și integrare socială.

Atenție deosebită va fi acordată școlilor care se adresează comunităților defavorizate care, odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, nu-și pot continua parcursul educațional pentru că în casele elevilor nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice.

Calculatoarele donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le colectează anul acesta de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

„Dăm Click pe România” face parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, care până în acest moment a contribuit cu peste 17.000 de calculatoare la modernizarea procesului educațional din peste 3.000 de unități de învățământ, asociații și fundații, organizații sociale și culturale din România.