Ministerul Tineretului și Sportului derulează, în această perioadă, proiectul „Pregătiți pentru viață”. Grupul țintă îl reprezintă 270 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani, care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea abilităților de viață independentă, tinerilor care se află în sistemul de protecție a copilului.

20 de tineri instituționalizați în cadrul DGASPC Călărași, din  centrele SERA Călărași, „Sfântul Ștefan” Perișoru și Făurei, au participat la activitățile organizate la Centrul de Agrement „New Paradise” din Eforie Sud, în perioada 26 iunie – 2 iulie 2019. Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au fost: instruirea participanților pentru o mai bună integrare în societate și profesională; dezvoltare personală a tinerilor instituționalizați; dezvoltarea abilităților de viață; dezvoltarea abilităților profesionale.

Obiectivul proiectului „Pregătiți pentru viață” constă în sprijinirea tinerilor instituționalizați pentru a se integra mai ușor în societate, în urma părăsirii centrelor de plasament.