SANYO DIGITAL CAMERA

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc, în data de 15 ianuarie 2021, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călăraşi.
În urma activităților desfășurate, în data de 15 ianuarie 2021, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 132 de societăți comerciale.
Totodată, au fost aplicate 201 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 33.520 de lei.
De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 379 de mijloace de transport, 131 fiind mijloace de transport în comun și 1.351 de persoane, dintre care 297 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.054 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.