foto: calarasipress.ro

Un tragic eveniment a avut loc în noaptea de 28 februarie 2019, în comuna Ştefan Vodă, din judeţul Călăraşi. O femeie a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, într-un incendiu provocat de un criminal eliberat în anul 2015 din închisoare. Autorul faptei s-a sinucis.

 

Un criminal cu antecedente, Nicu Vasile, în vârstă de 52 de ani, a incendiat o locuinţă din comuna Ştefan Vodă, unde locuiau în concubinaj, potrivit unor surse, Dumitru Nica şi Maria Bunea. Totul s-a întâmplat din cauză că Nicu Vasile dorea o relaţie cu Maria Bunea. Aşadar, făptuitorul a vrut să se răzbune pe femeie şi a aruncat obiecte inflamabile pe unul din geamurile casei în care locuiau cei doi. Femeia a suferit arsuri în proporţie de 90% din suprafaţa corpului, iar concubinul acesteia pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi pentru îngrijiri medicale. Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Georgiana Enache, în momentul de faţă, cei doi se află internaţi, evoluţia bărbatului fiind favorabilă, însă, în ceea ce priveşte starea de sănătate a femeii, medicii sunt rezervaţi. Aceasta a suferit arsuri de gradul 2B şi 3 pe mare parte din suprafaţa corpului şi se caută soluţie pentru transferul pacientei la un spital din Bucureşti.

Nicu Vasile a fost găsit mort în curtea casei sale de către poliţiştii care s-au deplasat la domiciliul său. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, agent de poliţie Bianca Ghiveci, se pare că acesta s-a otrăvit, ingerând voluntar o substanţă neuroparalizantă. Nicu Vasile a petrecut 11 ani din viaţă în închisoare, deoarece şi-a omorât soţia în bătaie în şanţul din faţa casei, în urmă cu mulţi ani.

În noaptea de 28 februarie, la ora 23:07, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea acestui incendiu produs la locuinţa care era amplasată pe strada Narciselor, comuna Ştefan Vodă. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD. Incendiul a fost stins după aproximativ 35 de minute. Din primele cercetări, se pare că incendiul a fost provocat intenţionat de o persoană care a folosit pentru incendiere, mai multe materiale textile îmbibate în combustibil. În urma incendiului s-au înregistrat pagube în valoare de 5.000 de lei, iar bunurile salvate au fost în valoare de 150.000 de lei. La sosirea cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul se manifesta mocnit în dormitorul casei unde se aflau două victime, un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 43 de ani. Femeia se afla în stare gravă, prezentând arsuri pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, iar bărbatul a suferit arsuri pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului. Victimele au fost preluate de echipajul SMURD, apoi predate echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean sosite la faţa locului.