Devenită deja tradiţie pentru Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Călăraşi, “Nunta de Aur” a adunat anul acesta 36 de cupluri din tot judeţul. Dintre acestea, 21 au fost prezente la eveniment şi au spus un “da” hotărât pentru a doua oară, după o jumătate de secol de la căsnicie.

 

 

Emoţionaţi mai ceva ca în vremurile tinereţii, atunci când şi-au unit destinele, 21 de cupluri de pensionari din cadrul CARP Călăraşi şi-au reînnoit sentimentele de dragoste la “Nunta de Aur”. Aşa cum ne-a obişnuit în fiecare an, conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi nu uită de persoanele care împlinesc 50 de ani de la căsătorie şi le sărbătoreşte aşa cum ştie mai bine. Astfel, la iniţiativa preşedintei CARP Călăraşi, profesoara Gabriela Truică, ajutată de secretara Marilena Melehat, a fost organizată vineri, 27 mai a.c., “Nunta de Aur”, un eveniment deosebit încărcat de emoţie atât pentru cuplurile prezente, cât şi pentru copiii şi nepoţii acestora. În comparaţie cu alte ediţii ale „Nunţii de Aur”, organizată de CARP Călăraşi, anul acesta s-au înscris foarte multe cupluri, în număr de 36 din tot judeţul, însă doar 21 au fost prezente la eveniment. “Căsătoriile” au fost oficiate de către viceprimarul Virgil Dumbravă, iar slujba religioasă a fost ţinută de către preotul Alin Butoi, care a oferit fiecărui cuplu câte o icoană. Entuziasmaţi mai ceva ca în tinereţe, eleganţi şi fericiţi că au ajuns împreună la 50 de ani, cei 42 de pensionari au spus un “da” hotărât pentru a doua oară în viaţa lor. Lacrimile de fericire şi de emoţie nu au ezitat să apară pe chipurile lor îmbătrânite, dar frumoase, dragostea fiind aceea care i-a ţinut aproape vreme de 50 de ani şi care i-a ajutat să depăşească toate obstacolele vieţii. Împreună au trecut prin toate bucuriile şi necazurile pe care le-au întâlnit în perioada căsniciei, au crecut copii şi nepoţi, iar acum nu mai le rămâne decât să trăiască în pace şi fericire până la sfârşitul vieţii.

“Este o mare onoare pentru mine să oficiez aceste căsătorii, iar când mă uit la dumneavoastră, mă uit la părinţii mei. Mă uit la dumneavoastră şi văd greutăţile prin care aţi trecut în cei 50 de ani de căsnicie. Eu vă doresc din suflet să fiţi fericiţi şi să continuaţi în viaţa aceasta să trăiţi uniţi ca şi până acum!”, le-a transmis cuplurilor viceprimarul municipiului Călăraşi, Virgil Dumbravă.

“Mă bucur că şi anul acesta, doamna preşedinte, profesoara Gabriela Truică, s-a gândit la mine că pot fi din nou în mijlocul acelora care cu siguranţă sunt făclii vii, aprinse, modele pentru copiii şi nepoţii lor, dar şi pentru întreaga comunitate. Sunt 50 de ani de vieţuire împreună, sunt 50 de ani în care v-aţi arătat în mod permanent dragostea, chiar dacă au fost şi momente mai puţin plăcute în viaţă. Cu siguranţă, ceea ce v-a făcut să rămâneţi uniţi până acum este dragostea, dragostrea întru Hristos, dragostea faţă de Dumnezeu şi dragostea faţă de voi înşivă. Sunteţi frumoşi şi cu siguranţă vă aduceţi aminte de clipa aceea minunată de acum 50 de ani. Interesant este faptul că astăzi sunteţi înconjuraţi de prieteni, de copii, de nepoţi, de oamenii cărora dumneavoastră le-aţi dat viaţă şi pe care care îi aveţi în gând. Dumnezeu să vă binecuvânteze, sănătate să vă dăruiască, iar eu am dorinţa să ne întâlnim la 70 de ani, la Nunta de Platină’, şi la 75 de ani, la Nunta de Diamant’”, a afirmat preotul Alin Butoi.

“Ca în fiecare an, păstrăm tradiţia şi astfel am sărbătorit astăzi, 27 mai, Nunta de Aur’ a membrilor noştri de la CARP. Niciodată nu au fost atât de multe cupluri pentru că nu se cunoştea data căsătoriei şi astfel am pus un afiş. Cuplurile au văzut informarea după afişul nostru şi astfel s-au strâns 36 de cupluri din tot judeţul. La eveniment nu au participat toţi, dar au fost destui astăzi la festivitate. A fost o mare onoare pentru noi că am avut în mijlocul nostru pe domnul viceprimar Virgil Dumbravă, care a oficiat căsătoriile’ pentru fiecare cuplu şi care ne-a citit din Codul familiei. A urmat apoi oficierea religioasă a căsătorie cu părintele Alin Butoi, care a slujit pentru toţi şi pentru fiecare cuplu în parte. Acesta le-a dăruit cuplurilor câte o icoană frumoasă din lemn cu rugămintea să o lase urmaşilor amintire din această zi. Noi suntem mulţumiţi că am fost în stare să organizăm şi anul acesta minunata sărbătoare, unde toţi au fost emoţionaţi, atât mirii cât şi miresele. Unii au răspuns mai hotărât la da-ul’ necesar, alţii mai cu îndoială, dar într-un ton au fost până la urmă toţi de acord să-şi continue relaţia în familie până o vrea Dumnezeu. Nunta de Aur’ o organizăm de mai bine de zece de ani. Pentru că în acest an am sărbătorit mai multe cupluri, clubul nostru nu era sufient ca şi spaţiu şi astfel am închiriat Restaurantul Intim. Nuntaşii au fost mulţumiţi şi fericiţi că li s-a făcut această onoare, iar fiecare cuplu a primit 120 de lei şi o masă la restaurant”, a declarat profesoara Gabriela Truică, preşedinta Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi.

 

Cele 21 de cupluri care au spus un da” hotărât pentru a doua oară sunt:

 1. Cristache şi Cecilia Câmpeanu
 2. Ioan şi Ilinca Chibrit
 3. Alexandru şi Aurica Chiru
 4. Ioan şi Sara Codarcea
 5. Anghel şi Constanţa Costache
 6. Alecu şi Nedelea David
 7. Petre şi Maria David
 8. Dumitru şi Ecaterina Dincă
 9. Gheorghe şi Floarea Dinu
 10. Tudorache şi Maria Iacob
 11. 11.Iosif şi Dumitra Manta
 1. Nicolae şi Niculina Meleacă

13.Dumitru şi Elena Mircea

 1. Dumitru şi Tudora Moraru
 2. Ioan şi Aneta Penişoara
 3. Ilie şi Paula Petre
 4. Ştefan şi Elena Petre
 5. Ion şi Anica Radu
 6. Marius şi Elionora Şmit
 7. Ion şi Maria Tănase
 8. Nicolae şi Ioana Vasile
 9. 12345