Conform unui comunicat transmis de Primăria Călărași, 22 de angajați ai Ecoaqua sunt autoizolați la locul de muncă pentru a asigura continuarea furnizării de apă potabilă în municipiu. În această situație se află operatorii sistemelor de tratare a apei și ai stației de epurare a apelor uzate. Decizia a fost luată de conducerea societății și înseamnă desfășurarea tuturor activităților de operare, odihnă și repaus într-o singură incintă pe o perioadă de șapte zile consecutive, fără posibilitatea părăsirii punctului de lucru.

Primăria Municipiului Călărași asigură finanțarea hranei pentru acești angajați, Grupul Școlar de Transporturi Auto a asigurat paturile, iar compania Altex a răspuns apelului primarului Daniel Ștefan Drăgulin și a donat aparate electrocasnice și televizoare, pentru toate punctele de izolare ale Ecoaqua, de pe toată aria de operare.

Primăria își dorește ca și alte companii să se alăture susținerii comunității din Călărași în această perioadă pentru a putea face față problemelor ce ar putea să apară.