Ieri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de prelucrare ilegală de tutun şi comercializarea acestuia.

Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de producere de tutun de fumat în afara antrepozitului fiscal şi deţinere şi comercializare de tutun de fumat în afara antrepozitului fiscal.

Din cercetări a reieşit faptul că tutunul era adus din Bulgaria, vrac frunză, neprelucrat şi era comercializat prin firme de curierat.

Cu această ocazie, au fost căutate instalaţii de prelucrare a tutunului, respectiv cazane de fierbere, uscătoare, mori de tocat şi tutun.

Poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Giurgiu, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul DGPMB, IPJ Ilfov, IPJ Călăraşi, al Direcţiei Generale a Vămilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al luptătorilor SIAS din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.