263.250 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech au sosit miercuri în țară

263.250 de doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech au ajuns miercuri, 24 noiembrie, în țară. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană și au sosit pe aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrul de stocare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile au fost transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele au fost depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 17.719.799 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 10.999.167 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.