Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călăraşi a desfăşurat, până la acest moment, în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași și/sau alți furnizori de formare profesională autorizați în condițiile legii, un număr de 18 programe de formare profesională, la care au participat un număr de 263 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Participanții la aceste programe au fost/vor fi pregătiți în meseriile: ajutor mecanic auto – un curs; brancardier – un curs; brutar – un curs; bucătar – un curs; competențe cheie – comunicare în limba română, competențe de bază în matematică – două cursuri; frizer – un curs; frizer coafor manichiurist-pedichiurist – un curs; inspector resurse umane – un curs; lucrător în comerț – două cursuri; lucrător în cultura plantelor – un curs; lucrător instalator pentru construcții – un curs; manichiurist-pedichiurist – un curs; maseur – un curs; masinist utilaje cale și terasamente – un curs; operator introducere validare și prelucrare date – două cursuri.

Aceştia au/vor beneficiat/beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultații medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

AJOFM Călărași și-a mai propus organizarea, în această lună, a următoarelor programe de formare profesională: ospătar, operator introducere și validare date şi lucrător în comerț.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0242.318.376, interior 105 – Compartiment Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi.