Centrul Comunitar Oborul Nou, din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Călărași, înregistrează, începând din luna ianuarie a acestui an, un număr de 31 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, beneficiari ai contractelor de acordare de servicii încheiate cu familiile sau aparținătorii acestora.

Suport psihologic, educație igienico-sanitară, deprinderea gospodăririi individuale, consiliere pentru integrare socială, activități didactice pentru cei mici (desen, pictură, sport, dansuri) sunt lucrurile pe care cei patru angajați ai centrului le adaptează nevoilor fiecărui copil în parte.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanţii Centrului Comunitar Oborul Nou, toți minorii care le trec pragul de luni până vineri sunt de etnie romă, fac parte din comunitatea turcă și mai mult de jumătate nu sunt înscriși la nicio unitate de învățământ. De aceea, toate demersurile specialiștilor se fac pentru reintegrarea lor în sistemul școlar și implicarea lor în toate activitățile stabilite în program pentru a se evita, pe cât posibil, revenirea lor pe străzi.

Nu numai copiii sunt în atenția centrului. În luna noiembrie a anului trecut a avut loc o ședință de informare a femeilor din întreg cartierul Oborul Nou privind acordarea de servicii gratuite de consultații medicale, consiliere cu privire la sănătatea reproducerii și educație sexuală, activități care vor continua și în acest an.

Printre obiectivele Centrului Comunitar Oborul Nou pe anul 2018 se numără amenajarea unui mic atelier de tâmplărie și croitorie în vederea formării deprinderilor de viață, dotarea bucătăriei cu vase și ustensile necesare în vederea formării unor deprinderi de igienă alimentară, igienizarea și amenajarea spațiului verde din curtea interioară.