În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, astăzi, 21 octombrie, datele sunt următoarele: 708 persoane în carantină la domiciliu; 195 de persoane în izolare la domiciliu; 93 de persoane în izolare instituționalizată (internate); 1.298 de persoane confirmate de la începutul epidemiei (41 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore); 328 de cazuri active; 432 de persoane au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese.

Forțele de ordine, constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

„Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, au transmis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.