Funcționarii Consiliului Județean (CJ) Călărași au făcut fericiți 35 de copii ai județului. Cadouri dulci, hăinuțe, ghete, rechizite și cărți s-au aflat în fiecare dar împachetat cu emoție de cei care anul acesta s-au transformat în Moș Nicolae. Anul acesta, 35 de copii din județul Călărași cu rezultate foarte bune la învățătură, dar la care Moș Nicolae ajunge mai greu sau deloc, au fost personajele principale ale campaniei umanitare derulată de conducerea și funcționarii Consiliului Județean Călărași. Sub sloganul “Moș Nicolae vine la CJC pentru copiii care nu au ghetuțe”, acțiunea a debutat în prima zi a lunii cadourilor cu amenajarea spațiului pentru noile perechi de ghetuțe cumpărate de funcţionarii publici din cadrul Consiliului Judeţean.

Toți cei care au dorit să doneze haine, jucării și dulciuri au fost invitați în foaierul Consiliului Județean Călărași pentru a transforma o secundă de bunătate în sacul plin al Moșului. Campania s-a adresat consilierilor județeni, instituțiilor subordonate consiliului, angajaților CJ, executivului și s-a încheiat joi, 6 decembrie, zi în care copiii au venit „la oraș să își primească darurile. Au venit copii de diferite vârste, cu rezultate bune la învăţătură, majoritatea însoţiţi de primarii localităţilor care i-au propus. Au fost copii fără părinţi, fără posibilităţi financiare, care învaţă la lumina lumânării, neavând curent electric în casă. De exemplu, un băieţel care trăieşte în sărăcie, în momentul în care a găsit un portofel plin cu bani, l-a dus la Poliţie. Au fost prezentate cazuri deosebite care au nevoie de implicarea autorităţilor şi a oamenilor care pot să dea o mână de ajutor. Acţiunea Consiliului Judeţean ar trebui luată drept exemplu de urmat de către autorităţile locale. Aceşti copii nu au nevoie de ajutor doar în prag de sărbători. Ce se întâmplă cu ei între Crăciun şi Paşte? Cu o floare nu se face primăvară, dar poate fi un început frumos. O parte din funcţionari au promis că vor ţine legătura cu cei mici şi îi vor susţine ori de câte ori vor avea nevoie.

Emoţie pură, dar şi momente jenante

Acţiunea Consiliului Judeţean a emoţionat până la lacrimi oamenii prezenţi în sală la eveniment. Au fost prezentate cazuri atât de dureroase, încât îţi opreau respiraţia pentru câteva secunde. Cu toate acestea, cei mici au venit cu zambetul pe buze. Unii erau încălţaţi în teneşi din pânză, în condiţiile în care afară sunt grade cu minus şi zăpadă pe jos. Majoritatea au venit însoţiţi de primari, primari foarte dornici să apară în fotografia de grup, dar care nu au făcut minimul de efort să cumpere măcar o pungă cu dulciuri şi să o ofere din partea Primăriei sau a lor personal. Primarii puteau să se alăture campaniei organizate de Consiliul Judeţean cu un dar, oricât de mic ar fi fost. Au venit, au făcut poză şi au ajutat copiii să care cadourile la maşină. Probabil le vor oferi cadouri separat, într-un eveniment organizat de primărie. Au mai urmat câteva momente jenante. Anumite „doamne” se înghesuiau să apară în fotografie, uitând că în centrul atenţiei erau copiii. Mai mult, aceste „doamne” veneau cu fotograful personal, care încerca disperat să îşi prindă colegele în poză, cât mai zâmbitoare, cât mai bine, poze de postat pe facebook pentru a demonstra lumii întregi ce fapte măreţe au făcut. Avem poze cu anumite „doamne” care se îngrămădeau să apară zâmbitoare în poze alături de conducerea Consiliului Judeţean, în timp ce copiii erau lăsaţi undeva pe margine. Am văzut şi oameni cu bun simţ, oameni care nu s-au prezentat în faţă, deşi au contribuit financiar şi au susţint campania, oameni care se fâstâceau şi fugeau de fotografi, oameni care încercau să împingă copiii în faţă, conştientizând faptul că nu trebuie să ieşi în evidenţă dacă ai făcut o faptă bună.  Trecând peste toate acestea, important este că cei mici au avut o zi fericită şi pentru câteva ore au uitat de grijile de zi cu zi. După festivitatea care a avut loc în foaierul Consiliului Județean Călărași, micii oaspeți au fost invitați să vizioneze un film 3D, iar ultima surpriză a fost vizita la cofetărie.