Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a făcut publice informațiile cu privire la infectările cu Covid 19 raportate în data de 17 martie. Au fost înregistrate 36 de noi infectări, numărul total de cazuri de la începutul pandemiei ajungând la 8.183. Dintre acestea, 449 sunt active. Nu a fost raportat niciun nou deces.

1001 persoane se află în carantină la domiciliu, 321 persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 76 de persoane sunt internate.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași, este de 1,47. Situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1000 de locuitori este următoarea: Municipiul Oltenița (2,98‰), Plătărești (2,92‰), Dragoș Vodă (2,82‰), Șoldanu (2,67‰), Alexandru Odobescu (2,57‰), Fundeni (2,36‰), Municipiul Călărași (2‰), Modelu (1,88‰), Dorobanțu (1,87‰), Valea Argovei (1,7‰), Fundulea (1,64‰), Spanțov (1,51‰).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Autoritățile îi roagă pe cetățeni să respecte măsurile stabilite de specialiști în perioada stării de alertă: distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.