Consilierii locali vor supune la vot, în şedinţa ordinară de mâine, 21 decembrie, Proiectul de Hotărâre privind privind organizarea şi desfăşurarea Sărbătorii Bobotezei în municipiul Călăraşi în data de 6 ianuarie 2018.

Cheltuielile de organizare şi desfăşurare se vor suporta din bugetul local, în cadrul  capitolului de cheltuieli 67.00.50, fiind în sumă de 40.000 de lei.

În tradiţia locală unul dintre cele mai importante evenimente îl constituie sărbătoarea denumită Boboteaza, eveniment pe care Primăria Municipiului Călăraşi îl organizează în fiecare an, pe 6 ianuarie. Boboteaza este cea mai mare sărbătoare de iarnă după Crăciun, fiind o veche sărbătoare creştină în amintirea Botezului lui Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul, în râul Iordan. Conform tradiţiei creştine, Boboteaza se serbează cu deosebită solemnitate în ziua de 6 ianuarie, fiind foarte bogată în datine şi credinţe care fac parte din tezaurul de tradiţii  moştenite din generaţie în generaţie, reprezentând specificul poporului nostru. Este de remarcat necesitatea revitalizării şi readucerii pe larg în cadrul sărbătorilor de iarnă a tradiţiilor etno-folclorice ale Bobotezei.

În conformitate cu tradiţia creştină, în municipiul Călăraşi se organizează anual Sărbătoarea Bobotezei care constă în desfăşurarea de activităţi specifice evenimentului, cum ar fi: oficierea slujbei religioase; sfinţirea apei; botezul cailor; parada cailor urmată de premieri pentru frumuseţe, dresaj, harnaşament, atelaj şi tracţiune; preparare şi servire fasole; premierea câştigătorilor concursurilor; activităţi de pavoazare, promovare a evenimentului; premieri.