În fiecare an, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Călăraşi organizează Nunta de Aur”, un eveniment deosebit şi încărcat de emoţie pentru persoanele care aniversează 50 de ani de la căsătorie. Anul acesta, 40 de cupluri, membre ale CARP Călăraşi, care au ajuns la jumătate de secol de căsnicie au spus un Da” hotărât pentru a doua oară.

 

 

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi a sărbătorit anul acesta 40 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Din cele 40 de cupluri sărbătorite, 28 au fost prezente la Restaurantul Intim din Călăraşi, unde li s-a organizat, de către conducerea CARP, un eveniment deosebit, ce va rămâne cu siguranţă în cufărul cu amintiri al pensionarilor. Astfel, domnii şi doamnele, îmbrăcaţi eleganţi, au spus pentru a doua oară Da!” în faţa ofiţerului de stare civilă, şi anume a secretarului Primăriei Călăraşi, Mărgărit Sârbu. Preoţii Paul Anastase şi Bogdan Malciu, de la Parohia Sfântul Nifon” din Călăraşi, au oficiat slujba religioasă, un moment destul de emoţionant pentru pensionarii, care au ajuns la jumătate de veac de căsnicie. Întregul eveniment a fost organizat de către preşedinta Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi, Hristina Culică, şi de către secretara Marilena Melehat. Fiecare cuplu a primit din partea CARP câte 200 de lei, o masă, dar şi multe urări de fericire, sănătate şi zile cât mai frumoase şi liniştite.

Stimaţi sărbătoriţi, când v-aţi uniţi destinele cu 50 de ani în urmă, nu ştiu dacă aţi intuit exact ce înseamnă expresia la bine şi la rău. Dar viaţa alături v-a învăţat să treceţi alături cu bine şi prin bune şi prin mai puţin bune, iar numai Dumnezeu ştie că au fost destule într-o viaţă de om. Aţi avut ca aliaţi dragostea, respectul reciproc, încrederea, forţa şi curajul de a înfrunta orice piedici. Ori de câte ori viaţa v-a pus în faţă o nouă încercare, aţi avut puterea să spuneţi ‘O să treacă şi asta’. Iată că acum, după 50 de ani, demonstraţi tuturor ce înseamnă să trăieşti cu un om multe luni de zile, să-l înţelegi şi să-l preţuieşti şi să-l respecţi. Sunteţi un exemplu viu pentru cei care vin după voi. Vă dorim în numele colectivului de la CARP să rămâneţi la fel de tineri sufleteşte, în sănătate şi bună înţelegere mulţi ani de acum înainte, a spus Hristina Culică, preşedinta Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi.

Pentru a nu ştiu câta oară sunt în situaţia de a aduce mulţumiri celor care au organizat, în speţă directoarei CARP Călăraşi, Hristina Culică, şi secretarei Marilena Melehat. În ciuda vârstei a treia de care beneficiem încă şi graţie celor care sunt la conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, ni se fac zilele mai frumoase. Eu am terminat Facultatea de Matematică – Mecanică la Universitatea Bucureşti în 1964. În Capitală am cunoscut-o pe actuala mea soţie, care la ora aia era proaspăt absolventă a liceului şi care ocupa o catedră de educaţie fizică. Din căsnicia noastră au rezultat trei copii, cu care ne mândrim. Avem nepoţi şi strănepoţi şi mă bucur că suntem sănătoşi. Având în vedere că am împlinit recent 76 de ani şi 50 de ani de la căsătorie, bine ar fi ca Dumnezeu să ne mai lase să terminăm de achitat datoriile şi să ne bucuăm în continuare de zile cât mai liniştite ale bătrâneţii”, ne-a povestit Gheorghe Bucşev, care a ajuns la 50 de ani de căsnicie.

„Suntem de mulţi ani membri ai CARP. Mulţumim din suflet că, datorită împrumuturilor pe care le-am făcut aici, am reuşit să ne ajutăm copiii. Pentru anii în care am muncit, pensiile sunt foarte mici şi le datorăm mii de mulţumiri pentru că putem lua un împrumut atunci când avem nevoie şi pentru toate aceste evenimente pe care le organizează pentru noi. Căsnicia noastră nu prea a fost fericită pentru că Dumnezeu mi-a dat patru copii, doi mi i-a luat de mici, iar doi mi i-a lăsat. Din păcate, fata este departe, pentru că, din cauza situaţiei din România, a fost nevoită să se angajeze în Canada, ca şi cadru medical, şi de la care am un nepot. Mă bucur de fata care este lângă mine şi de cei doi nepoţi. Am neoplasm mamar, am recidivă şi am luat bani împrumut de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi pentru a mă opera. Am crezut că nu o să mai trăiesc, dar Dumnezeu, dacă mi-a dat zile, am trecut peste toate aceste greutăţi. Îi mulţumim bunului Dumnezeu că am ajuns la anii aceştia”, ne-a spus Elena Florea, una dintre sărbătorite.