Forțele de ordine reprezentate de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat în continuare acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

În urma activităților desfășurate în ziua de 2 februarie la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 105 societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 4.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 433 mijloace de transport, 163 fiind mijloace de transport în comun și 1.088 persoane, dintre care 186 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 902 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Polițiștii doresc să le reamintească cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.