La data de  18 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea, cu sprijinul Biroului de Investigații Criminale, a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor, au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza localităților Cuza Vodă și Grădiștea.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 10 – 15 martie a.c.,  la diferite intervale de timp, persoane necunoscute au pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în incinta unei societății comerciale din comuna Ciocănești, județul Călărași, iar dintr-un bazin metalic au sustras aproximativ 1.200 litri motorină, provocând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri de interes operativ în prezenta cauză.

5 bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând să fie prezentați Judecătoriei Călărași cu propunere de luare a unei măsuri preventive.