O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech a ajuns luni, 5 aprilie, în România. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 171.990 de doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 66.690 de doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 de doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 de doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 de doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 45.630 de doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 de doze.
Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.863.439 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.