Conform informațiilor publicate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași la data de 21 martie, în prezent în județ sunt înregistrate 556 de cazuri active de Covid-19. În ziua de duminică au fost raportate 73 de cazuri noi, numărul total ajungând la 8.378.

În carantină la domiciliu sunt 1132 persoane, 440 persoane sunt în izolare la domiciliu și 83 persoane în izolare instituționalizată (internate).

În ultimele 24 de ore a fost raportat 1 deces: o femeie în vârstă de 76 ani, cu următoarele comorbidități – insuficiență cardiacă congestivă, cardiopatie ischemică cronică, angioplastie, decedată la Spitalul Județean Călărași.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași, este de 1,81. Situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1000 de locuitori este următoarea: Municipiul Oltenița (3,58), Plătărești (3,5), Dragoș Vodă (2,82), Alexandru Odobescu (2,63), Fundeni (2,57), Municipiul Călărași (2,55), Luica (2,4), Șoldanu (2,38), Budești (2,29), Dorobanțu (2,24), Ciocănești (2,04), Frumușani (1,94), Căscioarele (1,81), Gurbănești (1,74),  Chirnogi (1,56), Crivăț (1,54) și Modelu (1,5).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Autoritățile îi roagă pe cetățeni să respecte măsurile stabilite de specialiști în perioada stării de alertă: distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.