Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi-au prezentat marţi, 30 ianuarie, bilanţul activităţii derulate în cursul anului 2017. Evenimentul a avut loc în sala “Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. La eveniment au participat cadrele ISU, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, locotenent colonel Adrian Păduraru, inspectorul şef al ISU “Dobrogea” al judeţului Constanţa, colonel Gheorghe Daniel Popa, adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cezar Mihai Damian, coordonatorul SMURD Călăraşi, doctor Viorica Gheorghiţă, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu.

 

5.576 de intervenţii pentru asistenţă medicală de urgenţă

 

Şeful ISU Călăraşi, Adrian Păduraru, a prezentat activitatea inspectoratului de anul trecut. Astfel, în anul 2017, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, forţele de intervenţie au fost solicitate pentru gestionarea unui număr de 6.798 de situaţii de urgenţă, ceea ce reprezintă o medie de 18,6 intervenţii pe zi, mai puţin cu aproximativ 5,7% decât în anul 2016, când subunităţile ISU Călăraşi au intervenit la un număr de 7.214 situaţii de urgenţă.

Repartiţia acestor intervenţii pe categorii este următoarea: 555 pentru stingerea incendiilor; 5.576 pentru asistenţă medicală de urgenţă, însemnând 82% din totalul intervenţiilor; 69 la inundaţii, reprezentând 1% din total;155 acţiuni pentru protecţia comunităţilor; 259 alte cazuri; 184 la care nu s-a acţionat.

La şedinţa de bilanț Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu, a declarat: „În flăcarile unui incediu, în nămeții unui cod roșu de viscol, în mijlocul unui accident salvând vieți omenești sunteți dumneavoastră, cei care vă faceți cu cinste și onoare datoria și care meritați tot respectul nostru. Dumneavoastră, cei 150 de pompieri călărășeni, faceți acte de eroism, de cele mai multe ori rămase în anonimat, dar adânc păstrate în rapoartele misiunilor ISU. Consiliul Județean Călărași sprijină activitatea ISU Călărași, fiind partener într-un proiect transfrontalier ce are ca obiectiv achiziționarea de echipamente de intervenție. Vorbim despre o macara de 60 de tone, un vehicul de intervenție prevăzut cu sistem de pompare a apei și un vehicul de intervenție în caz de urgență pentru transport bombe neexplodate. Vă informez că la această oră suntem în proces de achiziție pentru aceste echipamente și sperăm ca în scurt timp parcul auto al ISU Călărași să fie dotat corespunzător. În numele meu și al Consiliului Județean Călărași vă felicit pentru eforturile pe care le depuneți pentru siguranța comunității noastre”.

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, le-a transmis pompierilor călărăşeni următorul mesaj: “Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Barbu Știrbei’ al județului Călărași și-a prezentat marţi, 30 ianuarie, evaluarea activităților desfășurate în anul 2017. Îi felicit și pe această cale pentru toate rezultatele operative avute în decursul anului ce a trecut și le mulțumesc în numele meu, al Primăriei Municipiului Călărași și al călărășenilor, pentru tot profesionalismul de care angajații ISU Călărași dau dovadă în îndeplinirea misiunilor! Numai în anul 2017, ISU Călărași a fost solicitat să intervină pentru gestionarea a 6.798 de situații de urgență. Rezultatele foarte bune obținute arată un management eficient al instituției, dar și o muncă profesionistă în echipă. Felicitări!”.