Crucea Roşie Română şi Ariston Thermo România au finalizat cea de-a treia ediţie a campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge.

 

În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituţii de învăţământ, cămine de bătrâni şi centre medicale din ţară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. Această iniţiativă vine în contextul localizării campaniei globale Ariston Comfort Challenge care a început în Groenlanda în 2018 şi prin care compania îşi propune sa ducă confortul chiar şi în locurile în care acesta pare imposibil de atins.

În cadrul ediţiei din 2020, implementată la nivel naţional cu sprijinul filialelor de Cruce Roşie din fiecare judeţ, Ariston Thermo a donat 400 de boilere electrice de ultimă generaţie către 248 de instituţii din întreaga ţară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii şi vârstnici.

„‘Nicio provocare nu este prea mare pentru a face lumea un loc mai confortabil’ este mesajul principal al campaniei noastre. Într-un an atipic, care a adus provocări sociale şi sanitare la care nimeni nu se aştepta, mă bucur că am putut duce mai departe misiunea noastră. Ariston Thermo România contribuie astfel la acoperirea unei nevoi reale a comunităţii: accesul oamenilor la apă caldă, implicit la un confort minim şi la standarde de igienă corecte într-o perioada în care aceasta poate face diferenţa între sănătate şi o boală complicată aşa cum este Covid-19. Filosofia noastră de responsabilitate socială este să ne implicăm în proiecte cu un impact direct, concret în comunitate, iar numărul mare de beneficiari la care am ajuns în cele trei ediţii ne confirmă reuşita proiectului”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Caravana Ariston din acest an a început în luna septembrie şi a parcurs 24 de judeţe pentru a ajunge în localităţile identificate de către Crucea Roşie unde au fost donate boilere electrice către instituţii importante care nu beneficiază de echipamente de încălzire a apei, aşa cum sunt: şcoli, grădiniţe, cabinete medicale, cămine de bătrâni şi copii.

„După campania de succes din ultimii doi ani, prin intermediul căreia Crucea Roşie Română şi Ariston Thermo Romania au vizat îmbunătăţirea condiţiilor de trai a mii de oameni ce nu beneficiau de acces la apă caldă, demersul nostru comun a continuat. În acest an, când igiena mâinilor este, mai mult decât oricând, o măsură esenţială pentru sănătate, am reuşit să dotăm cu boilere electrice sute de şcoli, centre medicale şi case de bătrâni din mai multe judeţe ale ţării. Mulţumim Ariston Thermo Romania pentru susţinerea comunităţilor dezavantajate cu echipamente performante de încălzire a apei”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roşie Română.

Iniţiativa Ariston are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duş sau toaletă cu apă curentă.* Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituţii din România, aşa cum sunt şcolile şi grădiniţele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donaţiile de echipamente termice au fost direcţionate cu prioritate către aceste locaţii. Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre şcolile din România nu au grupuri sanitare în incinta şcolii, situaţie cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel naţional. Dintre cele 4.200 de unităţi de învăţământ menţionate mai sus, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare.

Cele peste 400 de boilere donate de Ariston în acest an au fost distribuite în 24 judeţe, nivelul de necesitate fiind mai pronunţat în Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Tulcea şi Arad. De exemplu, în Călăraşi au fost identificate 43 de grădiniţe şi şcoli fără acces la apă caldă, numărul de beneficiari după ce au fost montate 74 de boilere ridicându-se la peste 7.700 de persoane. În Giurgiu, 22 şcoli şi grădiniţe din mediul rural nu aveau acces la apă caldă, iar prin montarea a 36 de boilere electrice, peste 2.300 de persoane se bucură acum de condiţii mai bune.

În cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge 2020, derulată împreună cu Crucea Roşie Română, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totală de piaţă de 200.000 de lei.