La o lună distanță de la momentul în care Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a demarat procesul de deblocare a adopțiilor naționale din motive ce țin de birocrație sau management de caz deficitar, 835 de copii au ca finalitate a Planului de Intervenție adopţia.

30 septembrie este termenul limită până la care managerii de caz ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) vor revizui toate Planurile de Intervenție și deschiderea adoptabilității copiilor blocați din varii motive (nejustificate) în sistem și în asistență maternală.

Managerii de caz trebuie să acorde o atenție mai mare inclusiv către deschiderea adoptabilității copiilor din asistență maternală.

În plus, la capătul celor 30 de zile alocate ca termen limită pentru revizuirea profilelor copiilor „greu adoptabili”, toate județele au realizat o primă rundă de îmbunătățire. Fapt pentru care, Serviciile Adopție din cadrul DGASPC-urilor vor primi săptămâna viitoare de la ANDPDCA un set de îndrumări despre cum poate fi descris profilul unui copil.