Pădurea Albele din comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, este mai bogată cu 9000 de arbori plantaţi sâmbăta trecută de Asociaţia Principele Nicolae cu sprijinul Ocolului Silvic Ghimpaţi. La acţiune au luat parte 250 de voluntari veniţi din diferite colţuri ale ţării. Printre speciile de arbori plantaţi se numără: cerul, stejarul, vişinul turcesc şi sângerul.

„Prin proiectul ‘Codrii de Mâine’ ne-am propus plantarea a minimum un milion de arbori în trei ani, în zonele cele mai afectate de inundaţii din România. Am început cu 9000 de puieţi în Pădurea Albele din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu. M-am bucurat să văd că ni s-au alăturat voluntari de toate vârstele, în număr mare. Am apreciat că mulţi au venit şi de la sute de kilometri depărtare, însă cel mai bucuros am fost de reacţia elevilor de la cele trei şcoli şi licee implicate în proiect. Ne-au spus că nu vor să mai meargă în excursii clasice de acum încolo, ci vor să meargă să planteze copaci. Consider că adevăratul succes al unor acţiuni de acest gen este atunci când reuşim să motivăm tinerele generaţii să aibă grijă de planeta care ne este casă tuturor”, declară Nicolae al României.

Acţiunea de împădurire din 16 noiembrie a coincis şi cu lansarea oficială a Asociaţiei Principele Nicolae, prin care Nicolae al României îşi propune să continue misiunea începută de strămoşii săi, regii şi reginele României, alături de oameni cu dorinţă de implicare pentru viitorul ţării.

Primele două proiecte anunţate de Asociaţia Principele Nicolae sunt: “Codrii de Mâine” şi “Istoria Regalităţii în Şcoli”.

Proiectul “Codrii de Mâine” îşi propune plantarea unui milion de puieţi pe parcursul a trei ani, în zonele cele mai afectate de inundaţii: Bacău, Brăila, Botoşani, Buzău, Constanţa, Călăraşi, Covasna, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Vaslui, chiar şi Municipiul Bucureşti.

Istoria Regalităţii în Şcoli presupune organizarea unei caravane prin şcolile din ţară, unde elevii vor lua contact cu istoria regalităţii în dialog cu Nicolae al României. Vor fi prezentate amănunte inedite şi poveşti educative. Copiii vor putea vedea şi atinge obiecte de familie, descoperind multe detalii fascinante, care nu sunt cuprinse în manuale. Este o modalitate interactivă prin care tinerii vor putea înţelege mai bine patrimoniul cultural lăsat moştenire de regii şi reginele României, iar ei ne vor ajuta să înţelegem mai bine provocările întâmpinate de noile generaţii într-o Românie aflată într-un continuu proces de schimbare.