Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călărași a prevăzut în Planul de Formare Profesională, pentru anul 2017, organizarea unui număr de 65 cursuri de (re)calificare la care vor participa 910 persoane. Cursurile se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi conform legii.

Cursanţii vor obţine certificate de absolvire/calificare în domenii precum: pază și protecţie – agent de securitate; alimentație publică/industria alimentară – brutar, bucătar, barman preparator, lucrător în alimentație, măcelar, ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, patiser; comerţ – lucrător în comerţ; construcţii – confecționer construcții metalice, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător finisor pentru construcții, lucrător instalator pentru construcții, zidar-pietrar-tencuitor, lucrător în structuri pentru construcţii, mașinist utilaje cale și terasamente, lucrător în tâmplărie; servicii – frizer – coafor, manichiurist – pedichiurist, frizer, cosmetician, maseur, reflexoterapeut, stilist protezist de unghii, tipăritor offset, machior, manichiurist – pedichiurist; transporturi – mecanic auto, mecanic vulcanizator; confecţii textile – confecţioner asamblor articole textile; IT – operator introducere, validare şi prelucrare date; alte domenii – formator, comunicare în limba engleză, evaluator în sistemul formării profesionale continue, inspector/referent resurse umane, manager de proiect.

Două programe de formare profesională vor începe luna aceasta

În această lună, la nivelul judeţului nostru se vor organiza două cursuri de formare profesională, respectiv pentru meseriile de lucrător în tâmplărie şi de confecţioner în construcţii metalice. La aceste cursuri vor participa 28 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Programele de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (şomeri neindemnizaţi şi şomeri indemnizaţi).
Înscrierea la cursuri se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, în baza unei cereri însoţite de următoarele documente: copie de pe actul de identitate, copie de pe diploma de studii, copie de pe certificatul de naştere, copie de pe certificatul de căsătorie (în cazul femeilor), talon sau adeverinţă medicală, cu menţiunea – apt de muncă sau cu restricţii şi certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri.
La nivel naţional, ANOFM organizează, în luna februarie, 97 de programe de formare profesională pentru 1.876 de persoane, care beneficiază, conform legii, de cursuri gratuite.
Informații suplimentare se pot obține la telefon 0242/318.376, interior 105 – Compartiment formare profesională.