Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, în data de 26 octombrie 2020, au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile efectuate au participat aproximativ 100 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma acţiunilor desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 162 de societăți comerciale și 150 de obiective și locații de interes în contextul COVID-19.

De asemenea, au fost verificate 1.456 de persoane aflate în izolare sau carantină, iar în trafic au fost verificate 388 de autoturisme și 379 de mijloace de transport în comun, unde au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale în context COVID, dintre care 88 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și cinci pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea în valoare de 9.500 de lei și alte 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 33.000 de lei.