Vineri, 16 martie a.c., a demarat prima plantare de perdele forestiere din acest an pentru protecția Autostrăzii A2, pe tronsonul situat între kilometrii 73+930 – 74+681, pe raza comunei Dor Mărunt. Perdelele forestiere reprezintă bariere naturale foarte eficiente în condiții de viscol și ninsori abundente.

Acțiunea este realizată prin colaborarea dintre Ministerul Apelor și Pădurilor – Romsilva și Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanța.

La eveniment au participat directorul General al Romsilva, Ciprian Pahontu, prefectul judeţului Călărași, George Iacob, şeful Secției de Drumuri Naționale Călărași, Marian Ichim, primarul comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi, directorul Direcției Silvice Călărași, Ana Titu, şeful Ocolului Silvic Lehliu, Marian Barbu.

Suprafața terenului public pe care se montează perdeaua forestieră este de 2,350 de hectare (100 de metri lungime, 30 de metri lăţime). Se vor planta 15 rânduri de puieți, la o distantă de 2 metri între rânduri și 1 metru pe rând. Speciile de puieți sunt: arbuști, vișin turcesc, arțar, velniş, dud și pin negru. Primul și ultimul rând vor fi de maceş.

Acțiunea este realizată, de asemenea, şi cu voluntari de la Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu și cu pădurari de la Ocolul Silvic Lehliu și Călărași care îi învață pe elevi cum să planteze.