În perioada 18 – 19 august, locuitorii din Roseţi, dar şi invitaţi de onoare au participat la a doua ediţie a Zilelor Comunei. Primăria Roseţi a organizat, pentru al doilea an consecutiv, manifestările culturale dedicale comunităţii. Zeci de artişti şi ansambluri folclorice au urcat pe scena special construită în parcul localităţii.

Evenimentul a fost deschis de primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu. A urmat o slujbă religioasă oficiată de cei trei preoţi ai localităţii. În continuare, primarul Râjnoveanu a înmânat diplome de onoare şi mici cadouri profesorilor cu rezultate deosebite, elevilor premiaţi la concursurile judeţene şi naţionale, preoţilor, cadrelor medicale, poliţiştilor, cetăţenilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi gospodarilor care ajută la păstrarea curăţeniei şi înfrumuseţarea localităţii.

Râjnoveanu: „Împreună avem puterea de a ne face viaţa mai bună”

„Dragi locuitori ai comunei Roseţi, bine aţi venit la a doua ediţie a Zilelor localităţii. Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră. Mă înclin cu toată dragostea şi respectul meu de cetăţean al acestei comune. Am organizat această sărbătoare pentru a ne întâlni cu toţi locuitorii comunei, pentru a ne bucura şi a ne face cunoscute realizările atât la nivel judeţean, cât şi naţional. Sunt extrem de emoţionat în această clipă, la ceas de sărbătoare, de aceea în calitate de primar al acestei localităţi mă străduiesc să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o şi m-aţi mandatat domniile voastre. Împreună avem puterea de a ne face viaţa mai bună. Aici, acum, respectându-ne, conlucrând şi îndeplinindu-ne datoria de cetăţean. Eu cred într-un viitor demn şi puternic pentru comuna noastră. Cred în tinerii dinamici, cred în bunii gospodari, cred în copiii care astăzi se ridică din aceste case bine rânduite, cred în tot ceea ce putem face. Cred că avem potenţial la nivel judeţean. Folosesc această ocazie pentru a vă transmite tuturor locuitorilor cele mai bune gânduri. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat, materializat prin dezvoltarea comunei şi încrederea pe care mi-aţi acordat-o în cele cinci mandate de primar. Am pregătit un program special pentru ca distracţia şi voia bună să vă însoţească pe parcursul celor două zile de sărbătoare. Sunt alături de noi la acest eveniment oaspeţi de seamă din judeţ. Tuturor vă doresc multă sănătate, să aveţi parte de două zile frumoase. Declar deschisă cea de-a doua ediţie a Zilelor Comunei. Vă urez tuturor: ‘La multi ani!’”, a transmis, în deschiderea evenimentului, primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu.

Pentru organizarea acestui eveniment, ce a devenit o tradiţie, edilul localităţii, Nicolae Râjnoveanu, nu a vrut să închirieze o scenă, ci a ales să construiască una în parcul comunei, care este  folosită şi pentru alte activităţi culturale. În faţa a sute de spectatori, au urcat pe scenă nume consacrate ale muzicii populare şi nu numai.

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 09:30, a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor, urmată de oficierea unei slujbe religioase şi înmânarea diplomelor şi certificatelor aniversare. De asemenea, locuitorii au luat parte la festivităţile sportive ce s-au desfăşurat pe stadionul comunal. În cele două zile de sărbătoare, participanţii la eveniment au putut asista la spectacolele susţinute de elevii Şcolii Gimnaziale „Iancu Rosetti”, Ansamblul Folcloric „Roseţi”, ansambluri folclorice invitate şi artişti de renume invitaţi la sărbătoare.

 Petrecere până noaptea târziu

Locuitorii comunei Roseţi au putut petrece alături de artişti consacraţi ai scenei româneşti până noaptea târziu. În zonă au fost amenajate şi terase cu mici şi bere şi au fost amplasate tarabe cu tot felul de jucării pentru cei mici. Evenimentul s-a încheiat duminică seara, la ora 23:00, cu un foc de artificii.