Bugetul municipiului Călărași pe anul 2020 a fost aprobat în cadrul ședinței Consiliului local de marţi, 18 februarie, acesta fiind în valoare de 126.972.000 de lei. Instituțiile finanțate integral sau parțial din bugetul orașului au alocate 4,7 milioane de lei, iar pentru plata creditelor au fost alocate 21,1 milioane de lei. Din unele dintre sumele de mai jos fac parte și contribuții de la bugetul central.

Banii se vor îndrepta astfel: 18,6 milioane de lei sunt cheltuieli de personal; pentru persoanele cu handicap sunt puși la dispoziție 160 de mii de lei; evidența persoanelor primește 1,6 milioane; pentru alegerile locale au fost repartizată suma de 300 de mii lei; Poliția Locală primește 6,6 milioane; o sumă aproximativ egală cu cea primită de Poliția Locală va fi acordată și pentru învățământul preuniversitar; pentru tineret, sport și cultură este prevăzută suma de 300 de mii de lei; spațiile verzi ne vor „usca” de patru milioane de lei; pentru servicii religioase sunt prevăzuți 945 de mii lei.

20,1 de milioane de lei merg către asigurări și asistență socială, dintre care 2,2 milioane către Căminul de Bătrâni „Sfântul Antim Ivireanul”, pentru asistență în caz de invaliditate 18 milioane etc.

Primăria Municipiului Călăraşi a alocat 11 milioane de lei pentru protecția mediului, unde se încadrează Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, colectarea, tratarea și distrugerea deșeurilor și canalizarea și tratarea apelor reziduale.

Din programul de achiziții publice pe acest an fac parte lucrări de amenajare teren parcare Parcul Dumbrava şi amenajarea centrului istoric al orașului ș.a.