Festivitatea de inaugurare a primului spital universitar veterinar de urgenţă din România a avut loc vineri, 28 februarie, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

 

Investiția realizată cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Educației și Cercetării și din fondurile proprii ale Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București este unică prin infrastructura medicală de excepție, fiind destinată pregătirii teoretice şi practice a studenților din domeniul medical veterinar.

Evenimentul a avut loc vineri, 28 februarie, ora 11:00, în campusul Facultății de Medicină Veterinară din Splaiul Independenței, nr. 105, sector 5.

Totodată, cu această ocazie s-a inaugurat și Centrul Universitar de Medicină Experimentală, care asigură baza materială și condițiile necesare desfășurării activităților de diagnostic și cercetare conform tuturor standardelor integrate legislației naționale și europene în domeniu și care dispune de facilități specifice pentru cabaline, rumegătoare, suine, păsări, carnivore cât și pentru cele de laborator: rozătoare (leporide, cobai, șobolani, șoareci etc.) și animale acvatice.

Proiectul a fost demarat în anul 2009 şi s-a realizat cu o investiţie totală de peste 21 milioane de lei (85% au reprezentat sume alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar restul – fonduri proprii ale Universităţii), cu respectarea directivelor europene în domeniu.