Astăzi, 3 iunie , Comisia Europeană (CE) a lansat a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice. Aceasta este deschisă municipalităților sau asociațiilor de municipalități din toate cele 27 de state membre ale UE și din Regatul Unit, Islanda și Norvegia pentru o zi și jumătate, și anume începând de astăzi, 3 iunie, ora locală 14:00, până mâine, 4 iunie, ora locală 18.00.

Municipalitățile vor avea posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

Odată ce se vor fi înregistrat pe portalul WIFI4EU,  municipalitățile pot solicita un cupon valoric printr-un singur clic. Cupoanele valorice vor fi distribuite pe baza principiului „primul venit, primul servit”, dar, pentru a se asigura cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare țară participantă are dreptul la minimum 15 cupoane valorice. Prezenta rundă de înscrieri marchează cel de al patrulea și ultimul program WiFi4EU.

De la lansarea sa în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice și finanțare în valoare de 120 de milioane de euro. Pe pagina WiFi4EU sunt disponibile informații cu privire la posibilitatea de a participa la această rundă de înscrieri WiFi4EU, precum și noutăți din comunitățile locale. Mai multe informații sunt disponibile online, pe pagina cu întrebări și răspunsuri și în această fișă informativă, iar o hartă ilustrează numărul de municipalități din întreaga Europă care au beneficiat până în prezent de pe urma acestei inițiative.