A fost semnat contractul de anvelopare a corpurilor A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență „Pompei Samarian” Călărași

În data de 16 august, în cadrul Consiliului Județean a fost semnat un contract prin care Spitalul Județean de Urgență „Pompei Samarian” Călărași va beneficia de anveloparea corpurilor A, B, C și D. Acest contract face parte dintr-un proiect de peste 11 milioane de lei realizat prin fonduri europene, care folosește atât pompe de căldură, cât și o tehnologie modernă de anvelopare.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a luat primul cuvântul pentru a vorbi despre acest proiect: „Astăzi este eveniment important pentru Consiliul Județean și pentru investițiile pe care noi le-am gândit pentru Spitalul Județean de Urgență Pompei Samarian. Salutăm prezența domnului director ADR, Liviu Mușat, și a echipei care a conceput acest proiect, este vorba de domnul Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare, vicepreședintele Ion Samoilă și directorul spitalului, Cristi Bogdan Mihai.

E vorba de Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru infrastructură medicală și educațională. Acest proiect înseamnă creșterea eficienței energetice la corpurile A, B, C și D ale Spitalului Județean de Urgență Doctor Pompei Samarian, având o valoare de 11.563.911 lei. E un proiect care va schimba spitalul, care va reuși să dea o imagine nouă.”

Proiectul nu a fost simplu de realizat, spune Iliuță: „A fost o situație destul de complicată pentru că în planificările pe care le-au cerut la spital noi aveam investiții în curs și a trebuit să scoatem zonele neeligibile.”

Eduard Grama, inițiator al proiectului în anul 2017: „Împreună am stabilit că prioritățile județului și ale municipiului încep cu sănătatea, iar imaginea  Spitalului Județean Călărași este dezolantă. Toți, în momentul în care ajungem cu părinți, copii, familie la spital, în primul rând ne uităm la imaginea exterioară a spitalului.

Este un proiect început în 2017, în octombrie, un proiect la care am muncit împreună cu colegii din Direcția de Dezvoltare, un proiect care schimbă și imaginea municipiului Călărași. Va fi o soluție tehnică modernă, va fi o soluție la standarde europene.”

Bogdan Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgență „Pompei Samarian” Călărași, a vorbit despre însemnătatea acestui proiect: „La acest moment, din evaluarea pe care am făcut-o, actul medical derulat la nivelul Spitalului Județean de Urgență este mai bun decât este perceput. Percepția vine de la modul în care se prezintă unitatea medicală atunci când vine un pacient. Acest proiect face parte și completează întreaga noastră viziune despre tot ce înseamnă spital județean de urgență de la standardele interne la care trebuie să derulăm activitatea până la cele la care trebuie să ajungem.”

„(Proiectul, n.r.) este important și prin valoare, dar și prin faptul că face parte dintr-o viziune mai amplă. Proiectele legate de personal, de fluxuri, împreună cu proiectele de investiții cu siguranță că vor avea ca rezultat creșterea calității actului medical din județul Călărași.

Pe lângă fațade, pe lângă pereți, acest proiect are ca țintă și alimentarea cu pompe de căldură. Nu vorbim numai de <celuloză>,” explică directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.