Primăria Municipiului Călărași a anunțat miercuri, în urma finalizării achiziției publice, semnarea contractului de execuție al proiectului „Înființare creșă în municipiul Călărași”. Este vorba de un contract în valoare de 2.002.527,79 de lei, fără TVA, în cadrul căruia se va construi o clădire de tip parter + etaj, cu destinația creșă. Terenul pe care va fi amplasată aceasta este situat în curtea Școlii nr. 6 din cartierul Măgureni.

Creșa, care va avea avea două săli de clasă, va avea la parter o suprafață construită de 357,07 metri pătraţi, iar la etaj aceasta va fi de 358,37 de metri pătraţi. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis imediat după constituirea garanției din partea constructorului, iar durata de execuție este de 12 luni.

Cu această ocazie, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a declarat: „Investițiile în învățământul ante-preșcolar nu se opresc aici, extinderea actualei creșe din municipiul Călărași urmând a beneficia de fonduri europene! Contractul așteaptă să fie semnat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației!”.