Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat, în data de 20 august 2019, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția Generală de Pescuit, contractul de finanțare pentru proiectul „Construire adăpost pescăresc Dunărean”.

 

În prezența ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-au discutat obiectivele proiectului – construirea și dotarea unui adăpost pescăresc pentru creșterea siguranței pescarilor și realizarea unor alei de acces și a unei platforme carosabile pentru automobile. Nu sunt uitate nici măsurile pentru asigurarea unor facilități de depozitare și reparare ambarcaţiuni, dar și a uneltelor de pescuit.

„Încă o reușită a administrației județene. După port, un nou proiect va fi implementat pentru comunitate. Călărașiul reprezintă o zonă cu un potențial turistic încă neexploatat, iar pescuitul este o atracție pentru oamenii locului și nu numai. M-am bucurat să-mi revăd fostul coleg de Parlament, acum ministru, și să primesc felicitările pentru întreaga echipă”, a declarat președintele Consiliului Județean Călăraşi, Vasile Iliuță.

Terenul pe care se va construi adăpostul se află în intravilanul localității Cuza Vodă, zona PCTF Chiciu, suprafața terenului fiind de 2000 de metri pătraţi.